FAQ

Har du spørgsmål?

Der kan opstå mange spørgsmål, når man som ung skal flytte i egen bolig. Måske det er første gang, du flytter for dig selv? Eller måske du blot er i tvivl om, hvordan markedet for ungdomsboliger fungerer?

Vi har samlet nogle af de mest stillede spørgsmål her i en FAQ, så du er godt klædt på til at finde din næste ungdomsbolig. Har du øvrige spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os, så vil vi hjælpe dig bedst muligt videre.

Hvordan ansøger jeg om en ungdomsbolig?

Ansøgning kan kun foregå via ansøgningsformularen her på siden. Du skal forvente, at der er ventetid på at få en bolig, og vi anbefaler derfor, at du ansøger i god tid.

Hvor lang ventetid er der?

Vi oplever ofte lang ventetid på vores boliger. Vi anbefaler derfor, at du ansøger i god tid, og så snart du ved, at du i fremtiden får brug for en ungdomsbolig. Ansøg her via vores ansøgningsformular, så kommer du hurtigere frem i køen.

Hvor ligger ungdomsboligerne?

Vores 114 boliger er fordelt på seks adresser i hele Horsens by. De ligger dog alle centralt, så beboerne er tæt på både byliv, uddannelsesinstitutioner og offentlig transport. Se et kort over alle boligerne her eller oplev vores ejendomme her.

Er der mulighed for parkering?

Ikke alle vores ejendomme har parkeringsmuligheder ved boligen. Der er dog ved alle boliger cykelskure.

Er parkering en nødvendighed for dig, henviser vi til ejendommene: Fabriksvej 4, Sundbakken 20, Lindeallé 14.

Hvad koster det at leje en ungdomsbolig?

Vores lejepriser varierer alt efter boligen, beliggenhed og størrelse. Der er mulighed for at leje en ungdomsbolig til en lejepris fra mellem 1.500 – 4.000 kr., alt efter dine behov og ønsker. Se mere præcise priser her ved de forskellige ejendomme.

Hvem kan bo i en ungdomsbolig?

For at bo i en ungdomsbolig skal du være fyldt 19 år, og du skal være under uddannelse. Efter endt uddannelse kan du kun blive boende i lejligheden i op til tre måneder. Kun i særlige tilfælde kan dette fraviges, kontakt eventuelt vores kontor for at høre mere.

Etværelses lejligheder må kun bebos af 1 person. I 1½ og 2-værelses lejligheder må der være 2 beboere. Familier med børn må ikke bo i en ungdomsbolig.

Hvor store er boligerne?

Boligerne varierer i størrelse, men der er ofte tale om 1-, 1½ og 2-værelses lejligheder. Se de forskellige muligheder her.

Kan jeg bo i en ungdomsbolig efter endt uddannelse?

Efter endt uddannelse kan du kun blive boende i lejligheden i op til tre måneder. Kun i særlige tilfælde kan dette fraviges, kontakt eventuelt vores kontor for at høre mere.

Hvordan er mine lejebetingelser?

Boligerne lejes på almindelige lejebetingelser efter lejeloven. Læs mere her.

Må jeg have husdyr?

Der må ikke holdes husdyr i lejlighederne. Det er heller ikke tilladt at passe andres husdyr, eller at gæster/besøgende har deres husdyr med.

Kan jeg få boligstøtte?

Med SU-indtægt kan der til de fleste ungdomsboliger fås kommunal boligstøtte. Se dine muligheder og ansøg her.

Hvad hæfter jeg for som lejer ved udflytning?

Boligens indvendige vedligehold påhviler fuldt ud lejeren. Maling af døre, vinduer, indvendigt træværk og vedligeholdelse af gulv udføres af Horsens Ungdomsboliger ved fraflytning.

Hvor meget skal jeg betale i depositum/forudbetalt leje?

Du betaler tre måneders husleje i depositum. Ingen forudbetalt leje.

Huslejen betales altid senest den 5. i en måned

Hvordan er min opsigelse?

Du har seks ugers opsigelse til den 1. i en måned. Lejligheden skal fraflyttes 14 før opsigelsen træder i kraft.

Hvor lang tid kan jeg bo i en ungdomsbolig?

Du kan bo i en af vores ungdomsboliger under hele perioden af din uddannelse. Efter endt uddannelse kan du blive boende i lejligheden i op til tre måneder. Hvis du tænker på fx. at forlænge eller ændre din uddannelse - så kontakt kontoret

bubble